Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

VMware Πως να έχετε πολλά εικονικά λειτουργικά στον υπολογιστή σας.


Με αυτό το εκπληκτικό πρόγραμμα μας δίνεται η δυνατότητα να προσθέτουμε εικονικά λειτουργικά συστήματα στον υπολογιστή μας.
Σαν να έχουμε πολλούς υπολογιστές με διαφορετικά λειτουργικά είτε windows είτε linux.
Μπορείτε να κατεβάζετε από το ίντερνετ δοκιμαστικές εκδόσεις των windows που λειτουργούν για τρεις μήνες και όταν η περίοδο δοκιμής τους λήγη απλά σβήνετε το αρχείο εγκατάστασης και τα εγκαθιστάτε πάλι σε μερικά λεπτά και τα έχετε για άλλους τρεις μήνες.
Τις περισσότερες εκδόσεις linux μπορείτε να τις κατεβάζετε και να τις εγκαθιστάτε δωρεάν χωρίς περιορισμούς.
Τι χρειαζόμαστε για να λειτουργήσει το πρόγραμμα αυτό.
Θα πρέπει ο επεξεργαστής που έχουμε να υποστηρίζει την λειτουργία Intel Virtualization Technology και να την έχουμε ενεργοποιήσει από το bios.
Στο bios βρίσκεται συνήθως στο μενού Advanced -> CPU Configuration.
Θα πρέπει ο υπολογιστής μας επίσης να διαθέτει αρκετή μνήμη δηλαδή τουλάχιστον 4 gb μνήμης και άνω και φυσικά να έχουμε και περίσσιο χώρο στον ή στους σκληρούς δίσκους ώστε να δημιουργούμε τα εικονικά λειτουργικά.
Το πρόγραμμα μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ  να το δοκιμάσετε και εάν σας ικανοποιεί να το αγοράσετε.
Κάνοντας τα παραπάνω μπορούμε είτε να δοκιμάζουμε διάφορα λειτουργικά συστήματα πριν πάρουμε την απόφαση να τα εγκαταστήσουμε στον υπολογιστή μας είτε να δοκιμάζουμε διάφορα προγράμματα στα εικονικά windows και εφόσον βεβαιωθούμε ότι δεν έχουν ιούς ή ότι δεν παρουσιάζουν κάποιο άλλο πρόβλημα και μας ικανοποιούν τότε να τα εγκαταστήσουμε και στα κανονικά windows.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου